Kalorielet og vægttab/ Morgenmad/ Pandekager og Vafler/ Sundere søde sager

Sundere bananpandekager uden mel og sukker

Denne opskrift på bananpandekager består af 2 ingredienser og er nok den nemmeste opskrift på pandekager du nogensinde kommer til at støde ind i. Lav dem på max 10 minutter og nyd dem som de er, eller spis dem med dine yndlingstoppings.

sunde bananpandekager uden mel og sukker

Verdens mest simple opskrift på pandekager

Hvis man har fulgt mig over en længere periode, ved man, at jeg har en forkærlighed for pandekager og elsker at eksperimentere med dem! Man kan altid finde på en ny kombination af pandekagesmage eller nogle nye ingredienser man kan komme i.

Men…

Nogle gange er det dog godt at vende tilbage til en klassiker, som man ved virker hver eneste gang. 

Og disse bananpandekager udfylder den rolle for mig.

Bananpandekagerne består kun af to ingredienser, nemlig bananer og æg. Derfor påstår jeg, at det her bliver den mest simple og nemmeste opskrift på pandekager du nogensinde kommer til at støde ind i. Ja, du kan sagtens tilføje ting som kanel eller lidt bagepulver hvis du ønsker, men æg og bananer er alt du behøver.

“Opskriften” er så simpel, at selv min bror kan finde ud af at lave dem, og det siger altså noget, hvis du spørger mig. Så derfor vil jeg vove at påstå, at enhver kan lave dem.

Hvis du har en god slip-let pande, behøver du ikke engang bruge olie. Jeg bruger selv en blinispande, der gør mit liv meget nemmere. Men er du ikke så heldig, så fungerer de fint med lidt olie på panden. Bare sørg for at størrelsen er lille, så du stadig kan vende dem.

sunde bananpandekager uden mel og sukker
sunde bananpandekager uden mel og sukker

“Sundere” bananpandekager uden mel og sukker

Disse bananpandekager er lækre, fordi man ikke går på kompromis med smagen, samtidig med at de er så alsidige. Det, der gør hele forskellen for disse pandekager er altså, at man har modne bananer på lager.

Og med modne mener jeg den slags, som ikke har længe igen, er fyldte med brune pletter, og som man aldrig ville komme ned i sin taske. Dem må du endelig ikke smide ud, for de er geniale i den her sammenhæng (og ellers så frys dem for guds skyld ned!).

Og faktisk også livsnødvendige, da de er det eneste der søder pandekagerne.

Bananpandekagerne bliver af den grund naturligt sundere end så mange andre, da man hverken bruger mel eller tilsætter sukker. Så uanset om du leder efter en kalorielet morgenmad til noget vægttab, kun har æg og bananer på lager, eller ønsker at give dig selv (eller dine børn) en lækker snack med i madpakken, jamen så er disse et mega godt og nemt bud.

Pandekagerne kan spises lige som de er, men i dette indlæg ser du en version toppet med hjemmelavet chiamarmelade og lækkert peanutbutter. Den kombination går man aldrig galt i byen med. Hvis du ikke helt er overtalt endnu, så kan du evt. tjekke min opskrift på fluffy brunchpandekager med banan ud? Eller er du måske mere til bananvafler

sunde bananpandekager uden mel og sukker

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

Sundere bananpandekager uden mel og sukker

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Milena Stijović Serves: ca. 8-10 pandekager
Prep Time: 5 minutter Cooking Time: 10 minutter

Disse lækre bananpandekager tager ingen tid at lave, og smager vidunderligt som morgenmad, men kan også sagtens bruges i madpakken eller som let frokostdessert med skyr og toppings.

Ingredients

  • Pandekager
  • 2 æg
  • 1 banan
  • evt. olie til stegning
  • Toppings
  • Hjemmelavet chiamarmelade og peanutbutter

Instructions

1

Kom bananer og æg i en minihakker, og giv dem en tur indtil massen er homogen. Alternativt kan du bruge en stavblender eller en gaffel - bruger du en gaffel så gør dig umage med at få most bananen godt.

2

Hæld dejen på en varm pande, gerne en blinispande, ca. 1,5 spsk pr pandekage. Undgå at lave dem for store, da de kan være svære at vende ellers.

3

Steg pandekagerne på begge sider i et lille minuts tid.

4

Server pandekagerne med lidt toppings, som skyr, marmelade og peanutbutter.

Nutrition

  • 260 Calories
  • 20g Carbohydrates
  • 12,2g Fat
  • 16,5g Protein

Notes

Da pandekagerne ikke indeholder sukker eller mel, kan de være svære at vende. Lav derfor små pandekager og brug helst en paletkniv, når du skal vende dem.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerende men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply