Aftensmad/ Gryderetter og Curry/ Opskrifter/ Vegetar

Opskrift på indisk dahl | vegetarisk, mættende og billig linsegryde

Dahl er en af mine yndlings vegetarretter! Den er så hjertevarm, smager dejligt krydret og kan nemt smækkes sammen. Ud af en beskeden omgang linser og krydderier kan man trylle en magisk og billig aftensmad frem. Dahl gør sig godt til de dage, hvor aftensmaden skal passe sig selv eller på en efterårsdag, hvor det gerne må stå på comfort food for alle pengene. 

nem og lækker indisk dahl

Indisk Dahl – lækker og nem linsegryde

Jeg bliver altid så overrasket når jeg nævner dahl for mine veninder og bekendte, og opdager at de aldrig har hørt om retten før. Tit kan jeg nemlig sidde med følelsen af, at der er så mange andre madbloggere, der har delt en opskrift på deres egen version af dahl… eller dhal om man vil.

Men den lækre indiske linsegryde er gået hen og blevet en ‘staple dish’ som jeg vender tilbage til igen og igen og igen.

Og derfor fortjener den en plads på bloggen.

Faktisk er det lidt underligt, at det ikke var den første gryderet jeg oprettede på bloggen i min gryderetskategori… men i min egen lille verden gik jeg og troede at internettet ikke havde brug for endnu et bud.

Men venner og veninder spørger, og det er da kun på tide, at jeg endelig giver retten den plads den fortjener på bloggen.

Så her kommer du til min version af dahl.

nem og lækker indisk dahl

Sund og nem vegetarisk aftensmad

Grunden til at jeg elsker dahl, er at det kan smækkes sammen med ingredienser man altid har på lager. Da jeg primært spiser vegetarisk har jeg tit og ofte røde linser og hakkede tomater på lager.

Og de to ting kan man komme utroligt langt med.

Linser er nemlig dejligt billige, og lige i denne ret mætter de også utroligt godt. Det gode ved dahl er også, at man sagtens kan komme grøntsager i som gulerødder og kartofler i, hvis man mangler lidt mere fylde.

Og vil man gerne have mere tilbehør til, kan retten serveres med ris eller bulgur.

Jeg har dog holdt den meget simpel og toppet den med en god omgang yogurt, hummus og lidt mandler.

Men hvordan du vil servere din dahl er helt op til dig. Som altid mener jeg jo, at de bedste resultater kommer af at prøve sig frem, og det håber jeg også, at du vil gøre.

nem og lækker indisk dahl

Hvis du kan lide dahl eller flere gryderetter, kan du også prøve

Hvis du prøver opskriften af…

… Vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet eller på Instagram. Og apropos Instagram, så skal du være mere end velkommen til at følge med i mit univers på platformen. Der deler jeg mange flere billeder, opskrifter, behind-the-scenes, stories og meget mere hygge.

nem og lækker indisk dahl

Opskrift på indisk dahl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 2-3 personer
Cooking Time: 40 minutter

Dahl er en af mine yndlings vegetarretter! Den er så hjertevarm, smager dejligt krydret og kan nemt smækkes sammen. Ud af en beskeden omgang linser og krydderier kan man trylle en magisk og billig aftensmad frem. Dahl gør sig godt til de dage, hvor aftensmaden skal passe sig selv eller på en efterårsdag, hvor det gerne må stå på comfort food for alle pengene. 

Ingredients

  • 1 løg eller rødløg
  • 3-4 hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½-1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk chili
  • Salt og peber
  • 6 dl grøntsagsbouillon - (tilsæt evt mere vand undervejs)
  • 500 g tomat passata (eller 1 dåse hakkede tomater + 1 dl vand)
  • 3 dl røde linser
  • Valgtfrit: 1/2 dl fløde, kokosmælk eller et par spsk flødeost (kan sagtens undværes - læs noterne)

Instructions

1

Pil og hak løg og hvidløg.

2

Hæld olie op i en gryde og varm det op. Kom nu løg, hvidløg og krydderier i gryden, og steg det kort af.

3

Tilsæt nu tomat passata (eller hakkede tomater) og grøntsagsbouillon. Skyl linserne og tilsæt dem derefter.

4

Lad det hele småsimre og husk at røre rundt undervejs - gerne hvert 10'ende minut. Hvis retten begynder at boble eller blive for tyk, kan du altid tilsætte mere vand. (Jeg tilføjer gerne lidt fløde, flødeost eller kokosmælk, hvis jeg har det på lager og ønsker en ekstra cremet version. )

5

Efter 30-45 minutter burde din dahl være færdig. Du ved at den er færdig, når linserne er møre og gryderetten er tyk og cremet.

6

Tag den af varmen og server gerne med ris, græsk yogurt, ristede mandler og lidt hummus til.

Notes

Hvis du har grøntsager som squash, gulerødder og kartofler, smager de virkelig også lækkert til. Hvis du ikke er så vild med tomatsmag og ønsker en mere mild og cremet dahl, kan du altid tilsætte lidt fløde, flødeost eller kokosmælk.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply