"Sundere" søde sager/ Dessert

Nemme hjemmelavede müslibarer med honning

En god müslibar eller muslibar er virkelig noget af det lækreste man kan få  når man trænger til lidt energi. I min opskrift har jeg prøvet mig frem med honning og peanutbutter som bindemiddel og det smagte fantastisk. Opskriften er ret ligetil og tager ikke lang tid at lave, så hvis du elsker honning, chokolade og kokos, er du landet det rigtige sted. 

sunde og nemme muslibar

Nemme müslibar med honning, peanutbutter og chokolade

Forestil dig dette:

Det er en kold januardag, men solen skinner udenfor og fuglene synger dig en lille sang. Dig og din mor er lige kommet hjem fra fitness, kalenderen siger søndag og du har lyst til et hyggeprojekt.

Hvad laver du?

Hjemmelavede müslibarer!

Jeg har nemlig altid været af den overbevisning, at hjemmelavede müslibar var krævende at lave og et projekt, som kun dem med overskud kastede sig ud i. Nu ved jeg, at jeg tager delvist fejl, fordi det faktisk er mega nemt!

Lidt overskud kræver det, for det er jo ikke en livsnødvendig omgang aftensmad 😉

Men har du lyst og overskud til hygge og snacks er disse barer et nemt og lækkert projekt at kaste sig ud over. Især på en søndag.

Opskriften her tager nemlig ikke lang tid at lave. Det, man egentlig skal bruge mest tid på er at lade muslibarerne sætte sig, inden man kan skære dem ud og så pynte med chokolade.

Men igen, tid og lyst er kodeordet her – og belønningen er lækre müslibarer du kan tage med i madpakken eller spise, når lysten melder sig.

sunde og nemme muslibar

Skal disse müslibarer bages?

Jeg har prøvet både at lade barnerne sætte sig på køl og bage dem i ovnen.

Begge dele smager fantastisk!

Hvis du bager dem holder de bedre på formen og bliver lidt mere sprøde, men samtidig også porøse.

Hvis du lader dem sætte sig i køleskabet er de mere chewy og søde, men vil kunne miste deres form, hvis de skal transporteres rundt. Hvilken løsning du går med vil jeg lade være op til dig.

sunde og nemme muslibar

Hvis du prøver opskriften af…

… Vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet eller på Instagram. Og apropos Instagram, så skal du være mere end velkommen til at følge med i mit univers på platformen. Der deler jeg mange flere billeder, opskrifter, behind-the-scenes, stories og meget mere hygge.

Nemme hjemmelavede müslibarer med honning

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 10-14 barer

Disse lækre müslibarer med honning, peanutbutter og nødder smager fantastisk og gør sig godt som lækre snacks i madpakken.

Ingredients

  • 110 g blandede nødder (alle kan bruges)
  • 150 g havregryn (jeg brugte 75 g grovvalsede og 75 g finvalsede)
  • 50 g kokos
  • 110 g peanutbutter
  • 100 g honning
  • ca. 5 spsk ahornssirup
  • 1 tsk salt
  • 100-150 g chokolade

Instructions

1

Kom nødderne på en pande og rist dem til de begynder at tage farve. Lad dem køle af og hak dem godt! Hvis dine nøddestykker er for store, vil det gøre at müslibarerne falder fra hinanden.

2

Rør nu gryn og kokos, salt, samt de ristede nødder sammen i en skål.

3

Mål honning og peanutbutter af og smelt det i en lille gryde eller i mikroovnen.

4

Hæld blandingen ned til grynene og rør godt rundt med dine hænder. Tilsæt nu agavesirup lidt efter lidt, til massen begynder at samle sig.

5

Hæld müsliblandingen over i en form og pres det godt ned, evt med bunden af et glas.

6

Kom enten massen i køleskabet i 1-2 timer eller bag müslibarnerne ved 12-17 minutter ved 180 grader. De er færdige når de har taget lidt farve.

7

Lad dem køle lidt af og skær dem derefter ud i den ønskede størrelse.

8

Når barerne er kolde og faste, smelter eller temperer du noget chokolade. Du kan enten dyppe dine barer i chokoladen eller drysse med den.

9

Pynt evt. med kokos, frysetørrede hindbær eller hvad du end føler for.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerde men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner.

sunde og nemme muslibar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply