Dips, Dressing og Sauce/ Opskrifter/ Topping

Hjemmelavet peanutbutter på 5 minutter

Hjemmelavet peanutbutter smager så mega lækkert og kan bruges til alverdens ting. Det eneste du skal bruge for at trylle denne magiske nøddesmør frem er peanuts, en foodprocessor eller minihakker og hele 5 minutter af din tid! Men jeg advarer dig, når først du begynder at lave dit eget peanutbutter, bliver det svært at gå tilbage til den købte variant. 

Hjemmelavet peanutbutter

Hjemmelavet peanutbutter – verdens nemmeste opskrift

Advarsel: Læsning foregår på eget ansvar!

For når du først du begynder at kaste dig ud i kunsten at lave din egen peanutbutter, er det meget svært at vende tilbage til den købte variant. 

En ting er nemlig at jeg påstår, at det er nemt at lave hjemmelavet peanutbutter. Men jeg tror ikke, at du forstår hvor nemt det faktisk er. Som i åndsvagt nemt.

Det eneste du vitterligt behøver at gøre, er at komme mindst 200 g peanuts i en blender og så trykke på blendknappen. 

Mere simpelt bliver det ikke.

Spis det med: Sunde bananpandekager uden mel og sukker

sunde bananpandekager uden mel og sukker

Modsat meget andet nøddesmør der virkelig kan være tidskrævende, tager peanutbutter ingen tid at lave. Faktisk påstår jeg, at man med en god foodprocessor ikke behøver mere end 5 minutter. Peanuts har nemlig et stort fedtindhold, hvilket gør at de meget nemt bliver til butter, altså får en flydende, dejlig og cremet konsistens.

Men hvis ikke du tror på mig, så lyt til min lillebror. For hver gang han vender snuden hjem mod Fyn igen, hvor vi begge mødes hos vores mor når kalenderen siger ferietid, er det en af de første ting jeg tryller frem til ham.

Og med god grund.

Hjemmelavet peanutbutter
Hjemmelavet peanutbutter
Hjemmelavet peanutbutter

Varierer din peanutbutter eller spis den som den er…

For mig er en hjemmelavet smooth peanutbutter helt perfekt som den er.

Men kan du bedst lide crunchy peanutbutter? 

No problemo!

Så hakker du bare lidt peanuts først, sætter det til siden, blender din peanutbutter og rør de hakkede peanuts ned i.

Og foretrækker du en sød variant? Så prøv at kom lidt honning eller sukker i.

Mulighederne for at eksperimentere med din peanutbutter er uendelige, og selv synes jeg at kakaopulver og chiafrø er en interessant kombi. 

Men en helt smooth peanutbutter er nu bare det bedste!

Hjemmelavet peanutbutter

Hvor opbevarer man peanutbutter og hvor længe kan det holde sig?

Peanutbutter kan opbevares de fleste steder, så længe den opbevares i en lufttæt beholder. Dog ville jeg ikke anbefale at opbevare det i køleskabet. Kulden gør, at det bliver hårdt og sværere at smørre ud.

Medmindre du kommer andre ingredienser i din peanutbutter der har kort holdbarhed, kan din hjemmelavede peanutbutter holde sig i uendelig lang tid, så længe du husker at opbevare den i en lufttæt beholder. Men min bøtte bliver tømt så hurtigt, at det aldrig er et problem.

Hvis din peanutbutter skulle begynde at skille eller blive hård, varmer du den bare op igen og rør godt rundt. Igen, ikke et problem jeg selv har haft, but just in case…

Hvad kan jeg bruge min hjemmelavede peanutbutter til?

Som du kan se er listen uendelig lang.

Så hvis du vil have mig undskyldt, vil jeg smutte ud i køkkenet og bruge mine næste 5 minutter på at trylle flydende guld frem.

Hjemmelavet peanutbutter

Hvis du prøver opskriften af…

… Vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet eller på Instagram. Og apropos Instagram, så skal du være mere end velkommen til at følge med i mit univers på platformen. Der deler jeg mange flere billeder, opskrifter, behind-the-scenes, stories og meget mere hygge.

Hvis du elsker peanutbutter, kan du måske lide…

Hjemmelavet peanutbutter på 5 minutter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 1 lille glas
Cooking Time: 5 minutter Total Time: 5 minutter

Hjemmelavet peanutbutter smager så mega lækkert og kan bruges til alverdens ting. Det eneste du skal bruge for at trylle denne magiske nøddesmør frem er peanuts, en foodprocessor eller minihakker og hele 5 minutter af din tid! Men jeg advarer dig, når først du begynder at lave dit eget peanutbutter, bliver det svært at gå tilbage til den købte variant. 

Ingredients

  • Mindst 200 g peanuts
  • evt. salt (hvis du bruger usaltede peanuts)

Instructions

1

Hæld dine peanuts i en foodprocessor eller minihakker og blend. Hvis din blender ikke er kraftig, holder du pauser og skraber peanuts ned fra siderne med en dejskraber.

2

Først bliver konsistensen meget grov og der sker ikke meget. Men derefter begynder massen at blive grynet og efter lidt tid står du til sidst tilbage med en flydende peanutbutter. I jo længere tid du blender, jo mere cremet bliver den.

3

Når din peanutbutter har den ønskede konsistens, kommes den over i en lufttæt beholder og opbevares ved stuetemperatur.

Notes

Elsker du crunchy peanutbutter? Så hak ca. 20-30 g peanuts inden og sæt dem til side. Følg opskriften som du normalt ville gøre og hæld til sidst de grovere stykker peanuts i og puls kort, indtil det hele er blandet godt sammen.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerende men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply