Aftensmad/ Gryderetter og Curry/ Opskrifter/ Vegansk/ Vegetar

Gryderet: Curry med blomkål, kikærter og peberfrugt

Gryderet: Kikærtegryde

Sometimes, simplicity is the key

Gryderet… virkelig nem aftensmad

Lige siden jeg postede et billede af en salat på min Instagramprofil, hvor jeg lavede en salat med bulgur, har været forelsket i den lille ingrediens. Jeg var aldrig klar over, hvor sundt bulgur faktisk var, og så er det så nemt at lave. Hvis man som mig er en spasser til at koge ris og bare elsker lidt fylde i sin salat, så er bulgur din ven!

Mens jeg sidder og skriver opskriften er det selvfølgelig 30 grader udenfor, og jeg tvivler på, at du har lyst til en curry – medmindre du er immun overfor varme, eller spiser dine rester kolde. Men da jeg første gang lavede retten her, var det i en uniperiode med en god slat læsning. Dette betyder for mig, at selvom jeg har lyst til at bruge flere timer på at lave mad, ja så gider jeg ikke.

Gryderet: Kikærtegryde

Det gode ved at lave en simpel gryderet er at grøntsagerne skal skæres og så passer gryden egentlig bare sig selv. Så er det jo også lige den kæmpe bonus at der for det meste altid er rester. Så sparer man lige tid på at skulle tænke over, hvad man skal have til aftensmad.

Få, men simple ingredienser

En af grundene til at jeg elsker denne gryderet, er at det hele kan passe sig selv og at man kan tømme ud i sit køleskab hvad angår grøntsager. Jeg har for det meste altid bønner eller kikærter på lager, og denne gang også peberfrugt og et blomkål i køleskabet.

Egentlig troede jeg, at jeg skulle bruge blomkålen til noget blåmkålsris, så jeg havde endda givet det en tur i foodprocessoren dagen inden. Det blev det så ikke til, og hvor er jeg dog glad for det.

Køleskabet blev tømt for grøntsager og jeg stod tilbage med en lækker og faktisk også forholdsvis billig ret. Så hvis du skal tømme ud i køleskabet, holde kødfri dag eller bare hygge dig med en varm gryderet, ja så har du fundet den perfekte opskrift.

Hvis du er mere til en version med butternut squash, kan du tjekke den opskrift lige her.

Gryderet: Kikærtegryde

Gryderet med kikærter, blomkål og peberfrugt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 3-4 personer

Ingredients

 • Olie
 • 1 rødløg
 • 3 fede hvidløg
 • 1 tsk ingefær
 • 1 tsk karry
 • 1 tsk gurkemeje
 • 2 tsk spidskommen jeg brugte hel, men stødt går også
 • 1 lille blomkål
 • 1 peberfrugt
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2-3 dl vand
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dåse kikærter
 • evt. 1 spsk citron
 • evt. 1 tsk garam masala pasta eller rød karry pasta Salt og peber
 • TOPPINGS
 • peanuts
 • yogurt

Instructions

1

Hvis retten skal spises med bulgur, så hældes det op i en gryde og koges efter anvisningen. (Alternativt kan man koge vand og hælde det over bulguren, og lade det trække ca. 30 minutter.

2

Rens, vask og skær blomkål i mindre buketter. Kom det hele i en foodprocessor, indtil det ligner små ris. Vask og skær peberfrugten i mindre stykker.

3

Varm en pande op med olie. Hak rød- og hvidløg og hæld det over i når olien er blevet varm. Efter et par minutter tilsættes blomkålen og krydderierne. (Peberfrugten skal i senere)

4

Hæld nu de hakkede tomater, vand og kokosmælk over i gryden. Skyl kikærterne og tilsæt dem lige efter. Tilsæt citron og karrypasta hvis det ønskes. Lad det hele simre i 5-10 minutter.

5

Tilsæt til sidst peberfrugten og lad det simre i 2-5 minutter mere.

6

Server med bulgur (eller ris), samt valgfrie toppings.

Notes

Brug gerne en god kokosmælk, så er der mindre chance for at din ret skiller, når kokosmælken kommes i.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerende men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

GemGem

GemGem

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply