Morgenmad/ Pandekager og Vafler/ Sundere søde sager

Sundere og fluffy bananpandekager – lækre og perfekte til brunch

bedste bananpandekager

Lækre og luftige bananpandekager

Som jeg før har nævnt, så elsker vi i min familie pandekager. Eftersom jeg er vokset op i en familie, hvor det blev spist hver søndag, så er det bare en super nostalgisk ret. Derfor elsker jeg også at eksperimentere med pandekageopskrifter, fordi de bare kan varieres uendeligt meget og det er noget jeg aldrig bliver træt jeg.

Jeg tænker, at det gør nu nok heller ikke.

Denne gang stod det på bananpandekager.

Efterhånden findes der rigtig mange opskrifter på bananpandekager. Nogle er mel med, andre er med uden, og der findes alt fra sukkerfyldte bananpandekager til de helsede 3-ingrediensers. Jeg skal ikke stå her og sige hvilke der er bedst, for det ville nok være svært. For mig kommer det helt an på anledningen, og hvis vi skal være helt ærlige… hvem ville klage over pandekager, uanset formen og smagen?

bedste bananpandekager

Bananpandekager til brunchbordet

Disse bananpandekager adskiller sig fra den helsede version, ved at indeholde mel. Jeg har stadig holdt mig fra sukker og smør, og ved at bruge hvid hvede, får man en sund pandekage, der mætter dejligt. Kombineret med yogurt og søde bananer, ja så får man de perfekte tykke og luftige pandekager.

Måske de endda kan konkurrere med de klassiske amerikanske pandekager?

Det vil jeg lade dig om at bestemme, men i mit hjerte er der plads til alle former for pandekager.

Grundet den luftige og bløde konsistens, forestiller jeg mig, at disse kunne passe perfekt til et brunchbord. Bare forestil dig alle de små lækre retter og så med disse her til.

Som det ses på billedet, så overdyngede jeg disse pandekager med skyr og ahronssirup, og spiste dem med RIGTIG mange jordbær ved siden af. Men ellers ville en rigtig lækker curd da heller ikke skade

Hvilke topping du vælger at bruge, står dig helt frit for. Men send mig gerne en direkt i Instagram, når du beslutter dig. Jeg gad så godt vide, om du er team ahornssirup eller team nutella.

Ønsker du stadig at servere fluffy pandekager til brunchbordet, men hader banan? Så kan du tjekke denne version ud med citron og birkes. 

bedste bananpandekager

Sunde og fluffy bananpandekager

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

 • 2 æg
 • 1 dl hvid hvede
 • 1/2 dl havregryn
 • 1 meget moden banan (med brune pletter og det hele ;))
 • 2 spsk mel + 1 spsk honning eller 2 spsk proteinpulver
 • 3-4 spsk græsk yoghurt 0,2%
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk kanel
 • evt. 1/2 tsk vaniljepulver

Instructions

1

Varm en pande op på høj varme. Når den er varmet op, skrues der ned på lav til medium varme!!

2

Bræk bananen i mindre stykker og kom ellers alle ingredienser i en minihakker, undtagen græsk yogurt.

3

Rør til sidst græsk yoghurt i. Start med 3 spiseskefulde, og se om du synes, at dejen er for tyk. Jeg endte med at tilføje 1 ekstra spiseskefuld. Hvis du stadig synes at dejen er tyk, kommer du mere yoghurt i. Pas dog på at den ikke bliver for flydende. Så bliver dine pandekager ikke tykke.

4

Lav en testpandekage, for at se om din pande er for varm eller for kold. Når du er tilfreds med resultatet, steger du dine pandekager. Den første side skal have et minut eller to, til du kan ane bobler. Derefter vender du pandekagen og giver den lidt tid, til den er færdig.

Notes

Pandekagerne kan sagtens fortyndes og stadig blive lækre! Så får du bredere, men mindre fluffy pandekager. Har du ikke proteinpulver, erstatter du det bare med mel. Da proteinpulver søder, ville jeg tilføje 1-2 spsk honning, rørsukker, sukrin eller hvad du bruger som søddemiddel i din hverdag. Vaniljepulver kan sagtens erstattes med vaniljesukker, hvis du føler for det.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerende men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Amanda
  september 10, 2018 at 2:08 pm

  Wow hvor ser de lækre ud! Tusind tak for opskrift 😀

  • Reply
   Milena Stijović
   september 10, 2018 at 2:09 pm

   Tusind tak! Jeg er glad for, at den kunne bruges ❤️

  Leave a Reply