Grød/ Morgenmad/ Opskrifter

Bagt grød med æbler og pærer

Bagt grød er altid en sikker vinder især her i efterårsmånederne. Denne version indeholder nogle af mine yndlingsefterårsfrugter, som æbler og pærer. Rør det hele sammen, sæt det i ovnen, og lad den bagte grød passe sig selv!

bagt grød med æbler og pærer

Morgenmaden der passer sig selv

Bagt grød er efterhånden noget jeg har lavet en del gange, men som jeg altid glemmer at skrive en præcis opskrift ned på. Det er virkelig en god og nem form for morgenmad, der passer sig selv, mens man render rundt, og laver andre ting.

Derudover er det næsten umuligt at lave den forkert, da dens konsistens varierer alt efter, hvor lang tid den får i ovnen. Så med mindre du brænder den på, er du good to go!

Udover at være multitasking-venlig, smager den også virkelig godt, og denne omgang svarer til 3 portioner – så for dem der elsker at food-prepe… I got you.

bagt grød med æbler og pærer
bagt grød med æbler og pærer

Bagt grød, med smag af sundere kage

I denne bagt grød, har jeg som sagt brugt en god blanding af æbler og pærer, der sammen med kanel virkelig smager af efterår. Du skal dog være velkommen til at tilføje andre bær, som fx hindbær, hvilket tilføjer en dejlig syrlighed til grøden.

Det bedste af det hele er, at hvis man lader grøden stå en smule, kan man skære den ud, og lade som om man spiser kage.

Og apropos kage, så kan den virkelig smage som en sundere dessert, alt efter hvilket topping man kommer på. I dette tilfælde valgte jeg en god græsk yoghurt, min hjemmelavede æble og pærekompot, samt et lille drys ahornssirup.

Så bliver det bare ikke mere efterårsagtigt!

Lad mig høre, hvad du synes om opskriften…

Grunden til at jeg skribler alle disse ord ned, er for at inspirere dig! Så hvis du gør brug af opskriften, vil jeg mere end gerne høre hvad du synes og se dine resultater! Tag mig på Instagram via @simplestoriesdk eller brug hashtagget #simplestoriesdk, så jeg ikke går glip af din version!

Det er altid mere spændende at blogge, når man ikke er alene. Som altid, siger jeg tak til dig for at læse med!

bagt grød med æbler og pærer

Bagt grød med æbler og pærer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Milena Stijović Serves: 3

Lækker bagt grød med efterårets frugter. Bland det hele sammen og nyd din kage-agtige morgenmad.

Ingredients

  • Lidt kokosolie
  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 1 knivspids ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knivspids nellike
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 spsk boghvedekerner (kan undlades eller erstattes af havregryn)
  • 4 dl relativt flydende yogurt (konsistens ala skyr yogurt)
  • Ca. 2 dl mælk (afhænger dog af din yoghurts konsistens)
  • 2 spsk honning eller kokossukker
  • 2 æbler
  • 2 pærer
  • Topping
  • nødder, kokosflager og frisk frugt
  • græsk yoghurt
  • hjemmelavet æblekompot
  • ahornssirup eller agavesirup

Instructions

1

Forvarm ovnen til 180 grader

2

Smør tærteformen ind i en lille smule kokosolie, så alt ikke sætter sig fast. Alternativt kan du bruge bagepapir.

3

Skræl og skær frugterne i mindre tern. Bland alle de tørre ingredienser sammen med frugterne.

4

Når du skal hælde væske i, så start med en mindre mængde, så det ikke bliver for flydende. Konsistensen skal ikke være for fast, da havregryn og chiafrø suger noget væske til sig.

5

Eftersom der ikke er æg i, kan du smage til, om du synes det er sødt nok (jeg foretrækker en relativt neutral grød, da min topping plejer at være sød).

6

Kom grødmassen i en lille form og lad den bage i 20-30 minutter, alt efter hvor fast en konsistens du ønsker. Lad grøden køle en smule af, så kan du skære den i mindre stykker. Server med lækre toppings, som nævnt i ingredienslisten.

Alle billeder, opskrifter og content på Simple Stories er originalt content, der er skabt af og tilhører mig, medmindre andet er angivet. Pin løs og del mere end gerne indlægget/opskriften med dine bekendte, venner, hund og noget fjerende men husk på at alt på bloggen er beskyttet af ophavsretten, og intet af det må bruges uden tilladelse. Af god skik, så link til bloggen og tag mig på Instagram, hvis du bruger noget herfra som inspiration. Hvis du passivt aggressivt vælger at se bort fra dette, sender jeg nok en regning din vej. Men lad os helst forblive venner. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply